Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ναπολεόντιες τακτικές και έργα της "άρπα - κόλα" στο Άργος.


Ενώ βοά ο τόπος για κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, ο Δήμαρχος συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει, μιλώντας ειρωνικά και κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τον κόσμο ότι «καταγγέλλεται για αναθέσεις των 3-6 ευρώ», ενώ ξέρει πως είναι πλήθος και αμφιβόλου προέλευσης και αποτελέσματος οι απευθείας αναθέσεις  του από 5 χιλιάδες μέχρι και 60 χιλιάδες ευρώ. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά; Γι’ αυτά φωνάζουν  όλοι, και αυτά τα ερωτήματα τα θέσαμε ως παράταξη από τον Ιούνιο. Θα μας απαντήσει επιτέλους κανείς κάποτε επί της ουσίας;
Η καραμέλα της παραμονής της ΔΟΥ, του Νοσοκομείου και ή έλευση της Σχολής του ΟΤΕΚ,  είναι κατά τον Δήμαρχο τα «μεγάλα έργα» που έγιναν μέχρι σήμερα. Όμως όλοι ξέρουμε ότι αυτά είναι βεγγαλικά της κακιάς ώρας που πλέον δεν τα πιστεύει ούτε και ο ίδιος.


Κανένα έργο υποδομής, κανένας σχεδιασμός και κανένα αποτέλεσμα ουσιαστικής παρέμβασης δεν έχουμε δει και ενώ σ΄ όλες τις διπλανές πόλεις οι δήμοι έχουν μια συνέχεια προχωρώντας έργα και στόχους διαχρονικούς, εδώ η δημοτική πλειοψηφία  με τις επιλογές της έχει βαλτώσει τα πάντα.
Εδώ η μέθοδος της «άρπα κόλας» που χρησιμοποιείται, έχει ένα και μόνο στόχο, την ατομική προβολή του Δημάρχου και τον αποπροσανατολισμό των δημοτών.
Θέλαμε να ξέραμε αυτή η κουστωδία καλοπληρωμένων αντιδημάρχων και ειδικών συνεργατών έχει κάνει έστω και μια εισήγηση ,έχει εκφράσει μια άποψη ή έχει έστω αρθρώσει μια θέση που να αφορά τον Δήμο, ή ακόμα πληρώνονται για την εξόφληση προεκλογικών και μετεκλογικών δεσμεύσεων του Δημάρχου;
Δεν ενοχλεί κανέναν τους αυτή η στασιμότητα; Δεν αναρωτιέται κανείς από την δημοτική πλειοψηφεία γιατί δεν έχει ξεκινήσει η επιλογή , η μελέτη και η εκτέλεση του οιουδήποτε έργου κανονικά; Όπως γίνεται παντού;
Στο ίδιο αυτό πλαίσιο επιλογών ,εντάσσεται και η επιχειρούμενη ανακατασκευή του Μεταξουργείου που αποτελεί πανελλαδικό μνημείο προχειρότητας, ασυνεννοησίας και παρατυπιών. Παρακάμπτοντας πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο, τις αρμόδιες υπηρεσίες των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων αλλά και χωρίς εγκεκριμένες μελέτες ξεκίνησαν με προσωπική του επιλογή, εργασίες και βομβαρδίστηκαν οι δημότες με ναπολεόντειους μονολόγους, ανιστόρητες υπερβολές και αυτοαποθέωση από την δημοτική του παράταξη.
 Φέρει ακέραια την ευθύνη ο ίδιος και όλοι όσοι συνηγορούν στις τακτικές αυτές στην πιθανή εμπλοκή της τελικής υλοποίησης της διαθήκης Κολιαλέξη και καθίστανται αυτόματα υπόλογοι. Το ίδιο υπόλογοι θα είναι όλοι τους από τις φημολογούμενες προθέσεις τους για κατασκευή υποδομών και αγορά εξοπλισμού που δεν αφορούν δημοτικές χρήσεις.
Αυτή είναι  δυστυχώς η πραγματική εικόνα της δημοτικής αρχής και όχι οι τηλεοπτικοί και έντυποι βομβαρδισμοί για –δήθεν- γελοιότητα ή διάσπαση της αντιπολίτευσης και εχθρούς της πόλης. Όλα αυτά σε συμπαράταξη βέβαια με κάποια ΜΜΕ, που άλλα με μερικές διαφημίσεις και άλλοι σαν έμμισθοί του, μας πασάρουν τα απίθανα ως πιθανά και τα γελοία ως ειδήσεις πρώτης γραμμής, με κορώνες και διθυράμβους για το τίποτε.
Δεν περιμένουμε, δυστυχώς πλέον, αλλαγές νοοτροπίας.
Ζητάμε περισσότερη σοβαρότητα , αλλά και λίγη ντροπή !
                                                                                    Σωτήρης Κωτσοβός
                                                              Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
                                                                                   Δήμου Άργους- Μυκηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου