Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί μας δουλεύουν...

protothema.gr

Αφησαν εδώ τα παιδιά σε καταλήψεις και βρωμιά για να πάνε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.Πρώτος-πρώτος ο όψιμος Συριζαίος Μυλόπουλος -Και συνεχίζουν να εισπράττουν τον μισθό τους 

Μια επωφελή συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου αποφάσισε να κάνει ο κατά τα άλλα υπέρμαχος της δημόσιας παιδείας και πολέμιος της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης, πρώην πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος. 



       Ο πανεπιστημιακός -προσωπική επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος-, ο οποίος διερρήγνυε τα ιμάτιά του μπροστά στον κίνδυνο εμπορευματοποίησης της παιδείας στη χώρα μας από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού προηγουμένως πήρε εκπαιδευτική άδεια από το ΑΠΘ και ενώ θα πληρώνεται κανονικά για όλο το διάστημα που θα λείπει από τα καθήκοντά του έφυγε για την Κύπρο με σκοπό να διδάξει πράσινη ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Και δεν είναι ο μόνος. 
Η πρυτανική θητεία του κ. Μυλόπουλου στο ΑΠΘ σημαδεύτηκε από διάφορα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη αλλά και τις αρμόδιες αρχές. Ενα πανεπιστημιακό ίδρυμα, που επί των ημερών του μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο, μια «πρυτανική» τουαλέτα 30.000 ευρώ να κάνει τον ειδησεογραφικό γύρο του κόσμου, κατηγορίες για παρακίνηση των πανεπιστημιακών υπαλλήλων να καταλάβουν το υπουργείο Παιδείας, αλλά και iPhone τηλέφωνο ως δώρο αβροφροσύνης προς Ελληνίδα ηθοποιό και «ερευνητικά» ταξίδια για κουμπαριές στο Φανάρι σημάδεψαν την ταραχώδη θητεία του.  

      Στο ίδιο πανεπιστήμιο τον ακολούθησαν δύο ακόμα πολέμιοι των ιδιωτικών τριτοβάθμιων ιδρυμάτων, οι οποίοι έδωσαν ομηρικές μάχες στο πλευρό του και στο μετερίζι του δημοσίου πανεπιστημίου. Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, προβεβλημένα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., μαζί με τον κ. Μυλόπουλο συνθέτουν τη δυναμική πρυτανική τριπλέτα στην οποία η ιδιωτική πανεπιστημιακή πρωτοβουλία της Κύπρου έχει επενδύσει πάρα πολλά ώστε να ενισχύσει το διεθνές διδακτικό προφίλ της, με τα μάτια της στραμμένα κυρίως στην ελληνική αγορά, προσελκύοντας υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου