Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γιάννης Μανιάτης : λύνουμε το πρόβλημα των ΖΟΕ

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αργολίδας με θέμα: «Χωρικός Σχεδιασμός: Η νέα προοπτική στην ανάπτυξη», σχετικά με το θέμα των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου δήλωσε:

« Με την σημερινή Ημερίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας δίνουμε ένα θετικό μήνυμα και παίρνουμε την πρωτοβουλία για να άρουμε μια δυσλειτουργία που ταλαιπωρεί εδώ και 15 χρόνια την ανάπτυξη της Αργολίδας. Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε την δυνατότητα τροποποίησης των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου της Αργολίδας. Στην πραγματικότητα, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια μπορούμε με νόμιμο τρόπο και με την σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου επικρατείας να αλλάξουμε τον σχεδιασμό των ΖΟΕ που έχουν ταλαιπωρήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις του τόπου μας. 

   Εμείς, ως Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πήραμε την πρωτοβουλία και πριν λίγους μήνες νομοθετήσαμε διατάξεις στο πλαίσιο της συνολικότερης Πολεοδομικής και Χωροταξικής Μεταρρύθμισης, με βάση τις οποίες μπορούμε να εκπονήσουμε ειδικές μελέτες που θα τροποποιούν τις ΖΟΕ. Φιλοδοξούμε να είμαστε η πρώτη περιοχή της Ελλάδας που θα εφαρμόσει την νεα νομοθεσία, και θεωρώ πως με τη στενή συνεργασία του Υπουργείου, του Δήμου, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και ασφαλώς με την συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών θα καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και την μελέτη να εκπονήσουμε και με το Συμβούλιο Επικρατείας να εγκρίνουμε το Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε πια αυτός ο βραχνάς που υπήρχε σε τόσες επιχειρήσεις, τα τελευταία χρόνια, να πάψει να υφίσταται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου